Over ons

De KNNV is een landelijke vereniging met 8300 natuurliefhebbers die op een actieve manier betrokken zijn bij natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming. Afdeling Gouda houdt zich bezig met de natuur in de eigen omgeving. Zij is actief in de gemeenten Gouda, Waddinxveen, Boskoop, Reeuwijk, Bodegraven, Vlist, Moordrecht, Bergambacht en het oosten van de Krimpenerwaard. De afdeling heeft ruim 140 leden en acht werkgroepen.

De afdeling Gouda organiseert het hele jaar door activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn zoals excursies naar interessante natuurgebieden, waarbij verschillende aspecten van de natuur aandacht krijgen. Verder organiseert de afdeling lezingen, die vooral in het winterseizoen worden gegeven en over een bepaald onderwerp gaan. Daarnaast zijn er workshops en cursussen bijv. over vogels, vlinders, paddenstoelen en natuurbescherming. Verder zijn onze leden actief in werkgroepen. Hierin vindt verdieping plaats in specifieke onderwerpen zoals vogels, planten, vlinders, zoetwaterbiologie en natuurbescherming.

De landelijke vereniging organiseert onder meer buitenlandse en binnenlandse natuurreizen en heeft diverse werkgroepen waarin specialisten op het gebied van flora en fauna verenigd zijn. Ook wordt samengewerkt met overheid en universiteiten en heeft de KNNV een eigen uitgeverij.

Elk KNNV-lid ontvangt 4 maal per jaar het landelijke verenigingsblad ‘Natura’. De afdelingsleden ontvangen 3 maal per jaar het afdelingsblad ‘ De Natuurvriend’ met het verenigingsnieuws. Daarnaast ontvangt u eens per maand een nieuwsbrief. Hierop kunt u zich ook direct abonneren via onderstaand email-adres. 

De afdeling heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling), zodat giften aan de afdeling aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting (zie voor meer informatie menu bestuur).

Heeft u belangstelling? Ga een keer mee op excursie of kom naar een lezing, u bent van harte welkom.

Aanmelden als lid kan natuurlijk ook. De jaarlijkse contributie bedraagt € 36,00 en voor huisgenootleden € 17,00.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden als nieuw lid? U bereikt ons via het e-mailadres gouda@knnv.nl